Đilas predstavio novog člana DS

Milivoj Vrebalov, potpredsednik Skupštine Vojvodine, prešao je iz Liberalno-demokratske partije u Demokratsku stranku. Njega je dana predstavio lider DS-a.

Izvor: B92, Danas

Ponedeljak, 25.03.2013.

09:39

Default images

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da se nastavlja trend ulaska novih ljudi u Demokratsku stranku i kao potvrdu toga predstavio Milivoja Vrebalova kao novog člana stranke.

Đilas je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da je za poslednjih četiri meseca DS dobila više članova nego što je izgubila i kao primere naveo pristupanje više hiljada članova Pokreta za promene iz Kruševca, oko 300 novih članova iz Mladenovca, a kao poslednji primer i dolazak potpredsednika Skupstine Vojvodine Vrebalova u stranku koju vodi.

Prema Đilasovim rečima to je proces koji ga čini srećnim i pored hajke koja se vodi protiv članova DS. Na pitanje da li je razgovarao sa predsednikom LDP Čedomirom Jovanovićem o prelasku Vrebalova u redove demorkata i da li će to poremetiti odnose sa tom strankom, Đilas je odgovorio odrečno na oba pitanja.

Vrebalov je novinarima rekao da u DS ne ulazi zbog funkcije već da bi iskoristio infrastrukturu stranke za poboljšanje životnih uslova Vojvođana.

"Iako je DS u krizi ona ima dobru infrastrukturu, kapacitete i može da okupu demokratski potencijal. Neočekujem benefite", rekao je Vrebalov.

Đilas je, takođe, novinarima predstavio i Branislava Katančevića koji se pre sedam dana vratio u DS pošto je pre pet godina iz nje bio isključen.

Đilas je ponovio da se protiv članova DS vodi hajka, što se vidi na primeru Katančevića koji je, kako tvrdi lider demokrata, protivzakonito smenjen sa mesta direktora Ribarske banje.

"DS će se obratiti ministarki zdravlja i tražiti da se to rešenje poništi", rekao je Đilas.

Katančević je izneo šta je kao direktor Ribarske banje postigao, naveo brojna priznanja koja je dobio, kao i da je sa funkcije smenjen na konferenciji za novinare vladajuće opštinske većine.

Kao razloge za povratak u DS on je naveo najpre plan za izlazak iz krize, koji je ta stranka nedavno predstavila, a za koji je rekao da je iskren i ostvariv, dok je kao drugi razlog naveo ljude.

"Od Kruševca želim da napravim ono što je (Goran) Ješić od Inđije, (Bojan) Pajtić od Vojvodine ili Đilas od Beograda", rekao je Katančević.

U informaciji koja je podeljena novinarima navedeno je da je Katančević dobitnik, nored ostalih, Vidovdanske nagrade grada Kruševca 2004., Svetosavske nagrade grada Kruševca 2013., više nagrada iz oblasti turizma, nosilac ordena Ruske Federacije, Švajcarsko-srpskog prijateljstva, Ordena Svetog cara Konstantina koji mu je uručio patrijarh srpski Irinej...

Kada je reč o Vrebalovu, u informaciji piše da je, pored ostalog, 2010. godine proglašen za drugog Gradonačelnika Evrope.

Vrebalov je dugogodišnji funkcioner LDP, predsednik opštine Novi Bečej u više mandata i jedini poslanik te partije u pokrajinskom parlamentu, piše "Danas".

Taj list dodaje i da se sada može očekivati ozbiljno pogoršanje odnosa između dve stranke zbog ovog političkog transfera. Naime, predstavnici liberala su za taj list rekli da, ako je ovo osveta demokrata zbog nedavnog prelaska bivšeg gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića iz DS u LDP, između ova dva slučaja nema nikakve sličnosti.

Simović se prvo pasivizirao u DS pa uzeo člansku kartu LDP, dok je Vrebalov na visokoj funkciji u Skupštini Vojvodine i do juče je smatran lojalnim članom LDP.

Prema saznanjima lista "Danas", odlazak Vrebalova u DS iznenadio je sve u LDP, gde su bili razočarani potezom demokrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: