Srbiji dodatna podrška Grčke u EU

Grčka smatra da je od strateškog značaja da Srbija "u što kraćem roku" uđe u Evropsku uniju, izjavio je u Beogradu grčki ambasador Dimostenis Stoidis.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.03.2013.

15:51

Default images

Ambasador je dodao i da će taj stav još više doći od izražaja u prvoj polovini sledeće godine kad njegova zemlja bude predsedavala Uniji.

"Naš stav je dosledan" rekao je Stoidis u svojoj rezidenciji, na prijemu povodm nacionalnog praznika Grčke kojem je, pored članova diplomatskog kora i ličnosti iz političkog, ekonomskog i kulturnog života Srbije prisustvovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Stoidis je ukazao na to da se ove godine navršava 140 godina od ustanovljavanja diplomatskih odnosa Srbije i Grčke i ocenio da su bilateralne veze dve države veoma snažne.

Dan nezavisnosti Grčke, 25. mart, najveći je nacionalni praznik u toj zemlji.

Njime se obeležava početak grčkog rata za nezavisnost, 1821. godine.

Povodom ovog praznika, Stoidis je danas položio venac na spomenik grčkom nacionalnom junaku Rigi od Fere u istoimenoj ulici u Beogradu.

Stoidis će danas po podne na Filološkom fakultetu uručiti tamošnjoj katedri za neohelenske studije donaciju Helenskog poslovnog udruženja i grčke ambasade u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: