Vatikan: Rukovali se Nikolić i Tači

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rukovao se s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, prilikom ustoličenja pape u Vatikanu, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

18:06

Default images

"Protokolarnom komunikacijom s Tačijem, predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", rekla je Nikolićeva savetnica Stanislava Pak Stanković, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Tači nije jedini s kim se Nikolić "protokolarno rukovao", već je to učinio i s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsednicima Čilea, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije i s premijerom Crne Gore.

Podsetimo, nakon što se tadašnji lider Demokratske stranke Boris Tadić u julu prošle godine rukovao sa Tačijem na Kroacija samitu, predsednik Nikolić je izjavio da se on lično ne bi rukovao sa kosovskim premijerom.

"To je neki njegov (Tadićev) lični potez, o tome sam danas razgovarao sa predstavnikom Stejt departmenta i rekao da ne znam šta je gospodin Tadić time želeo, izuzev da možda pokaže da je on pozvan, a da ja tamo ne mogu. Međutim, ono što ja ne mogu izgleda da on može: ja ne mogu da se rukujem sa onim za koga se govori da je činio zločine nad Srbima dok se ne utvrdi da li je ili nije", kazao je tada Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: