Tinejdžer tukao stradalog mladića?

U Višem sudu u Novom Sadu je saslušan 14-godišnji mladić, osumnjičen da je tukao Ervina Bilickog (17), čije je beživotno telo nađeno u nedelju ujutro.

Izvor: Beta, Blic

Sreda, 20.03.2013.

18:17

Default images

Maloletni P.P. (14) iz Bečeja saslušan je kod istražnog sudije i nije mu određen pritvor, već je upućen u prihvatilište u novosadskom Centru za socijalni rad, rekao je agenciji Beta istražni sudija Miroslav Alimpić.

Alimpić je naveo da je P.P. osumnjičen da je naneo teške telesne povrede pokojnom Ervinu Bilickom (17) iz Bečeja i dodao da je obdukcijom utvrđeno da Bilicki nije umro od tih povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče sa P.P.

"Maloletni P.P. saslušan je u prisustvu oca i branioca, kao i u prisustvu tumača za mađarski jezik, jer ne razume dobro srpski. Upućen je u prihvatilište Centra za socijalni rad, do dalje odluke suda", naveo je Alimpić.

On je rekao da Novi Sad zapravo praktično i nema prihvatilište za ovakve slučajeve i apelovao da se taj problem što pre reši i da grad dobije prihvatilište, kako maloletnici ne bi morali da budu upućivani u pritvor, zajedno sa raznim osuđenicima, gde im je bezbednost ugrožena.

Objasnio je da je Centar za socijalni rad izašao u susret sudu i prilagodio jednu prostoriju, kako bi u nju večeras mogao da bude smešten P.P.

Alimpić je rekao da će u narednom periodu biti saslušani svedoci i urađena potrebna veštačenja.

Ervin Bilicki je pronađen mrtav u nedelju ujutro na izlazu iz Bečeja, prema Bačkom Petrovom Selu.

Policija ima saznanja da su osumnjičeni i Bilicki, u noći pre zločina, bili zajedno u kafani i da su obojica bili pijani.

Prema ranijim informacijama objavljenim u medijima, u tuči je učestvovalo više mladića, rođaka devojke iz Bačkog Petrovog Sela, s kojom je Bilicki bio u vezi. Policija pretpostavlja da je Bilicki, koji je bio napadnut i udaren, izgubio svest, a njegovo telo pronađeno je u manjoj bari.

Zasad u policijskoj istrazi nema podataka da je mladić pretučen na nacionalnoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: