"Ulozi visoki da bi dijalog propao"

Kacin je danas izrazio optimizam u vezi sa ishodom dijaloga Beograda i Prištine i uverenje da će Srbija u junu početi pregovore o pridruživanju sa EU.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.03.2013.

21:47

Default images

"Ulozi su suviše visoki da bi dijalog propao", rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u govoru poslanicima tokom današnje seanse interparlamentarlog dijaloga Srbija-EU u Evropskom parlamentu.

On je izjavio da je sigiran da će dve strane doći do kompromisnog rešenja, s obzirom na politički kapital koji su predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači dosad uložili u dijalog.

Kacin je ocenio da je pozitivno to što proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine pored vrha vlasti u Srbiji podržava i najveći deo opozicije, pohvalivši u tom smislu lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa.

On je ovom prilikom pozvao i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da se sretne sa Tačijevim zamenikom Slobodanom Petrovićem.

"Premijeri se sastaju redovno, (predsednik Srbije Tomislav) Nikolić se video sa (predsednicom Kosova Atefite) Jahjagom, pa je krajnje vreme da se Vučić sretne sa najistaknutijim predstavnikom srpske zajednice u kosovskoj vladi", smatra Kacin.

Dvodnevni dijalog predstavnika Narodne skupštine i vlade Srbije sa poslanicima Evropskog parlamenta završen je danas zajedničkom izjavom u kojoj se daje podrška dijalogu i evropskim integracijama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: