Jeremić definitivno isključen iz DS

Statutarna komisija Demokratske stranke donela odluku kojom je Vuk Jeremić definitivno isključen iz te stranke. Đilas: Jeremić u nedelju na skupštini DS-a.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.03.2013.

17:40

Default images

“Statutarna komisija Demokratske stranke jednoglasno je donela odluku da odbije žalbu Vuka Jeremića na raniju odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke. Ovim je Jeremić isključen iz članstva DS, a odluka Statutarne komisije po ovom pitanju je konačna“, saopšteno je iz DS-a.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je uoči sednice Statutarne komisije da će Jeremića, ukoliko bude isključen iz stranke, pozvati da kao gost govori na programskoj skupštini DS-a, zakazanoj za 17. mart.

"Statutarna komisija u 17 sati donosi odluku da li će Jeremić biti isključen ili ne - ako ne bude isključen govoriće na programskoj skupštini kao delegat, a ako bude, pozivam ga da kao gost dođe i obrati se skupštini", rekao je Đilas.

Jeremić je isključen iz stranke pošto se oglušio o Odluku glavnog odbora Demokratske stranke da vrati poslanički mandat.

Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila i Dušana Petrovića, takođe zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je sa još petoricom poslanika formirao poseban poslanički klub "Zajedno za Srbiju" i najavio osnivanje stranke.

Jermić je sinoć na svom nalogu na Tviteru napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: