A da o Srbiji pričamo 3000. godine?

Kraj mukotrpnog i dugog puta Srbije ka EU se ne nazire, a jedan poslanik Evropskog parlamenta predlaže da se priča o toj temi dodatno odloži - do 3000. godine.

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2013.

09:51

Default images

Na sednici EP održanoj pre dva dana u Strazburu, poslanik Partije za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) Vilijam Darmut imao je primedbu na dnevni red:

"Želim da predložim da rasprave o pristupanju Srbije i Kosova EU budu odložene, ne do aprila 2013. godine, već do aprila 3000. godine", rekao je uz osmeh Darmut, koji je dobio i skroman aplauz.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc odgovorio je da je "vremenski okvir koji je predložen prilično velikodušan", ali da je Darmutov predlog ipak stigao kasnije nego što je predviđeno procedurama.

"Trebalo je da predlog iznesete pre 16 časova kako bismo mogli da ga razmotrimo, tako da nam nedostaje realnosti u oba aspekta", rekao je, takođe uz osmeh, Šulc.

Britansku nezavisnu partiju predvodi poznati evroskeptik Najdžel Faradž, a poslednja istraživanja pokazuju najbolje rezultate u istoriji stranke - trenutno imaju podršku 17 odsto opredeljenih glasača i treći su po snazi, deset procenata ispod konzervativaca.

Rezultati istraživanja koje je objavio "Obzerver" u skladu su sa rastućim evroskepticizmom Britanaca, koji bi trebalo da se u narednom periodu na referendumu izjasne o odnosu prema EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: