Završena istraga o stradanju kadeta

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini izjavio da je završio istragu stradanja kadeta na Pasuljanskim livadama i da "ima materijala da se podigne optužnica".

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.03.2013.

14:05

Default images

"Istraga je završena, činjenično stanje je potpuno rasvetljeno i tužilac ima dovoljno materijala na osnovu koga može da podigne optužnicu protiv okrivljenih", rekao je Zoran Petrović.

On je dodao da mu je tužilac vratio predmet na dopunu, ali i ocenio da ne treba odugovlačiti istragu, jer su činjenice rasvetljene. "Istina, meni je tužilac 5. marta, vratio predmet na dopunu istrage, nisam još odlučio šta ću, videću da li ću to prihvatiti ili ću izraziti neslaganje, pošto smatram da je činjenično stanje rasvetljeno i da se optužnica može podignuti. Ne treba odugovlačiti istragu", rekao je Petrović.

Kadeti Vojske Srbije su stradali 18. juna prošle godine, a zahtev za istragu podignut je polovinom avgusta od zamenika višeg javnog tužioca u Jagodini Miomira Vasića.

Istraga je završena protiv bivših kadeta, sada potporučnika: Milana Karišika, Nikole Grabeljevića, Mladena Milosavljevića i Stefana Milosavljevica osumničenih da su "izvršili krivično delo protiv opšte opasnosti, i saradnika u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije majora Vinka Žnidaršiča.

Žnidaršič se sumnjiči da je izvršio "krivično delo nepreduzimanja mera za obezbeđenje jedinice".

Na Poligonu Vojske Srbije "Pasuljanske livade" 18.juna u 9.05 sati, u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", od projektila automatskog bacača granata, koga su pronašli, poginulo je dvoje kadeta četvrte godine: Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topole, a petoro kadeta je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: