Sa Đinđićem bi nam bilo bolje

Beograd -- B92 i "Ipsos stratedžik marketing" pitali su građane Srbije kako bi se rešili naši najveći problemi da premijer Zoran Đinđić nije ubijen pre deset godina.

Izvor: B92
Podeli

U istraživanju su učestvovala 1.003 građanina Srbije.

Čak 57 posto građana Srbije smatra da bi pitanje Kosova već bilo rešeno da nije bilo ubistva Zorana Đinđića.

Jedna trećina građana Srbije, 36 posto njih, kaže da ni sa Đinđićem pitanje Kosova ne bi bilo rešeno, dok 7 posto ne zna odgovor na ovo pitanje.

Mnogo je više sigurnosti u odgovoru na pitanje da li bi rešenje problema Kosova do koga bi došla Srbija sa Zoranom Đinđićem bilo bolje ili lošije. Čak 84 posto građana Srbije sigurno je da bi to rešenje bilo bolje, dok da bi bilo lošije smatra samo 4 posto građana. Da bi bilo isto kao i ovo ka kome se ide u briselskim pregovorima misli 3 posto građana Srbije.

Konačno, jedno od glavnih obećanja posle promena 2000. godine bilo je Srbija u Evropskoj uniji. Trinaest godina kasnije još čekamo na datum za početak pregovora, a 58 posto građana smatra da bismo već bili članica Evropske unije da je Zoran Đinđić ostao živ. Da ni bez atentata na premijera još ne bismo bili deo evropske porodice misli svaki treći građanin ili 37 posto, dok odgovor ne zna 5 posto ljudi u Srbiji.

Društvo

strana 1 od 177 idi na stranu