"Đinđić bi nam zamerio sporost"

Beograd -- Pokojni premijer Zoran Đinđić danas bi nam zamerio mnogo toga, a pre svega da smo spora nacija, kaže funkcionerka DS Gorica Mojović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je gostujući na RTS naglasila da bi Đinđićeva zamerka bila danas da ne radimo dovoljno, da nemamo dovoljno samodiscipline i pčela radilica.

"Kada je reč o sistemu rekao bi da ni tu nismo mnogo uradili, zakone smo doneli, ali njihovu primenu i institucije nismo ojačali", kazala je Mojovićeva i dodala da bi pokojni premijer imao primedbe i na rad DS.

Ona kaže da bi Đinđić današnjem DS-u zamerio što se nedovoljno bave svojim članstvom, jer je on, kako kaže Mojović, uvek govorio da su članovi najveći kapital stranke.

"Zamerio bi nam i što nedovoljnio sebi postavljamo pitanje zašto bi ljudi glasali za nas, a ne za nekog drugog, sugerisao bi nam i da se više interesujemo šta je potrebno građanima i da budemo advokati građana", naglasila je Mojovićeva.

Ona je rekla da je namera današnje akademije da se na konkretniji način pokaže kakvu je Srbiju želeo Zoran Đinđić.

"Njegove namere su bile da raskrstimo sa prošlošću, da promeni sistem, ali da pokuša da utiče na promenu našeg mentaliteta", kazala je Mojovićeva.

Ona je ukazala da je Đinđić predložio paket zakona koji su doneti posle osam, deset godina, a to su bili zakon o specijalnom javnom tužiocu, zakon o privatizaciji, zakon o prijavljivanju imovine funkcionera, vraćanju stare devizne štednje, o vraćanju imovine o skupštinskoj kontroli.

Politika

strana 1 od 197 idi na stranu