10 godina od atentata na TV B92

Beograd -- Gde je Srbija deset godina posle ubistva Zorana Đinđića - pitanje je kojim se bave novinari TV B92 u danima kada se sećamo tragičnog 12. marta.

Izvor: B92
Podeli

Ljubica Gojgić će u ponedeljak uveče od 20 časova u emisiji "Između dve vatre" sa bivšim predsednikom Srbije i počasnim predsednikom DS-a Borisom Tadićem razgovarati o tome da li su Đinđićevi politički naslednici mogli da urade više u realizaciji obećanja datih građanima 2000. godine.

Redakcija B92 je povodom 10 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića spremila web specijal "Deset godina od atentata".

Posetite nas, čitajte i u komentarima nam navedite - šta mislite gde bi Srbija bila danas da nije bilo tog 12. marta.

U utorak 12. marta u 20 časova pogledajte dokumentarni film "Neispričane priče“ u kome ćete moći da vidite i nešto sasvim novo i drugačije - kako je proticalo njegovo odrastanje, kako su ga videli najbolji prijatelji, profesori, rođaci...

Ko je zapravo bio Zoran Đinđić? Kako je izgledao životni put talentovanog filozofa koji se izdigao do lidera opozicije i prvog demorkatskog premijera Srbije, koji će 12. marta 2003. godine tragično stradati u atentatu ispred zgrade Vlade Srbije?

O Đinđiću u dogumentarnom filmu "Neispričane priče" govori više od dvadeset sagovornika - prijatelji iz detinjstva, prvi učitelji i nastavnici, kolege i profesori sa fakulteta, ljudi sa kojima je privođen i sa kojim mu je, kao studentu, suđeno.

Sagovornici sa kojima su razgovarali Peđa Obradović i Jadranka Bugarski daju odgovore na mnoga pitanja: kako je Đinđić zamalo napustio gimnaziju, kako je postao jedan od studentskih lidera, zašto mu je suđeno i kako je spašen zatvorske kazne? Zašto je, zbog svoje buntovne prirode, još od rane mladosti bio obeležen kao žestoki kritičar i protivnik režima? Kako se dogodilo da, kao talentovani filozof i politički mislilac, ode na doktorske studije u Nemačku kao ubeđeni levičar, a vrati se u Srbiju profilisan kao „zapadnjak“.

Nakon filma, u utorak u 21h Jugoslav Ćosić će u specijalnoj emisiji "10 godina od ubistva premijera" sa gostima nekadašnjim bliskim Đinđićevim saradnicima, Zoranom Živkovićem i Bojanom Pajtićem, kao i sa advokatom Srđom Popovićem i sociologom Jovo Bakićem razgovarati o tome šta je danas u Srbiji ostalo od ideja za koje se Zoran Đinđić borio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu