Kukuruz iz rezervi ima aflatoksin

Beograd -- Goran Tasić, direktor Robnih rezervi, kaže da su rezultati poslednje analize kukuruza na prisustvo aflatoksina pokazali da je 31 odsto otkupa zaraženo.

Izvor: Beta, Blic
Podeli

Zaraženi kukuruz je lociran i tretiraće se na adekvatan način da bi i bio spreman za upotrebu, kaže Tasić za “Blic”.

On je rekao da će Robne rezerve odmah početi da isporučuju zdrav kukuruz farmama sa kojih je zabranjen promet mleka zbog povišenog prisustva aflatoksina u mleku.

Ministar Goran Knežević rekao je pre neki dan da je veterinarska inspekcija zabranila promet mleka sa 73 farme koje obuhvataju 1382 grla, a da će država tim domaćinstvima podeliti po 300 kilograma zdravog kukuruza iz Robnih rezervi.

Ministarstvo poslalo dva zahteva za smene

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je Vladi Srbije u utorak predlog za smenu dva funkcionera i to iz Uprave za veterinu i Uprave za zaštitu bilja, a zbog problema sa mlekom i afere sa aflatoksinom, potvrđeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Kako je navelo Ministarstvo, predloženo je da bude smenjen v.d. direktora Uprave za veterinu Ivan Sočo i direktor Uprave za zaštitu bilja - Jan Boćanski.

Ostale najavljene promene, kako se podvlači, izvršiće novi direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je pre dva dana najavio smenu bar četiri osobe zbog afere sa zatrovanim mlekom.

Drugi pišu

strana 1 od 28 idi na stranu