Kukuruz iz rezervi ima aflatoksin

Goran Tasić, direktor Robnih rezervi, kaže da su rezultati poslednje analize kukuruza na prisustvo aflatoksina pokazali da je 31 odsto otkupa zaraženo.

Izvor: Beta

Sreda, 06.03.2013.

11:50

Default images

Zaraženi kukuruz je lociran i tretiraće se na adekvatan način da bi i bio spreman za upotrebu, kaže Tasić za “Blic”.

On je rekao da će Robne rezerve odmah početi da isporučuju zdrav kukuruz farmama sa kojih je zabranjen promet mleka zbog povišenog prisustva aflatoksina u mleku.

Ministar Goran Knežević rekao je pre neki dan da je veterinarska inspekcija zabranila promet mleka sa 73 farme koje obuhvataju 1382 grla, a da će država tim domaćinstvima podeliti po 300 kilograma zdravog kukuruza iz Robnih rezervi.

Ministarstvo poslalo dva zahteva za smene

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je Vladi Srbije u utorak predlog za smenu dva funkcionera i to iz Uprave za veterinu i Uprave za zaštitu bilja, a zbog problema sa mlekom i afere sa aflatoksinom, potvrđeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Kako je navelo Ministarstvo, predloženo je da bude smenjen v.d. direktora Uprave za veterinu Ivan Sočo i direktor Uprave za zaštitu bilja - Jan Boćanski.

Ostale najavljene promene, kako se podvlači, izvršiće novi direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić je pre dva dana najavio smenu bar četiri osobe zbog afere sa zatrovanim mlekom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: