"Predložiću rekonstrukciju Vlade"

Aleksandar Vučić kaže da će SNS 15.marta oceniti rad svojih ministara i da će premijeru Dačiću predložiti rekonstrukciju Vlade.O izborima posle odluke o datumu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2013.

18:30

Default images

Govoreći o aferi mleko, on je rekao da će najmanje 4 osobe biti smenjene - direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Upave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja. Kaže i da će tražiti vraćanje nivoa aflatoksina na 0,05.

Najavio je i da će o eventualnoj odgovornosti minsitra poljoprivrede Gorana Kneževića, dodao je da nije korektno ocenjivati Kneževićev rad dok ne bude ocenjivan rad svih ostalih ministara u Vladi, da je ministar Knežević bio korektan i da je ponudio ostavku. O tome čitajte u posebnoj vesti.
Prvi potredsednik Vlade rekao je da on i njegova SNS ne beže od izbora, ali da je trenutno najvažniji posao da Srbija dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU.

"Onog trenutka kada dobijemo datum, posle toga možemo da govorimo o čemu god hoćete i o izborima. Mi se nismo rodiili u foteljama ili džipovima i spremni smo da kad god neko izrazi sumnju u naš legitimitet da možemo da idemo na izbore - kad god, gde god. SNS će 15. marta razmotriti rad svih naših ministara i ja ću premijeru Dačižu predložiti da u narednom periodu razmotrimo rekonsturukciju Vlade. Siguran sam da nismo zadovoljni nekim članovima Vlade i da neke ljude trebamo da promenimo", rekao je Vučić gostujući u emisiji OKO RTS-a.

"Prva varijanta je rekonsturkcija vlade, druga da idemo na izbore", rekao je Vučić.

Osvrćući se na aferu Šarić, Vučić je naveo da je poptuna besmislica da su se predstavnici vlasti dogovorili da niko neće odgovarati u vezi sa tim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: