Merkelova veruje u Italijane

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ima poverenja u "osećaj za odgovornost" italijanskih političara, posle parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.02.2013.

22:44

Default images

"Kancelarka je izrazila poverenje u osećaj za odgovornost političkih snaga u Italiji, koje sada treba da formiraju novu vladu, sposobnu da funkcioniše u ovoj složenoj situaciji", rekao je Štefen Sajbert u pisanoj izjavi posle sastanka Merkelove sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom.

Ovo je prvi komentar nemačke kancelarke koji se tiče parlamentarnih izbora u Italiji, preneo je AFP.

Merkelova je, takođe, poželela italijanskom predsedniku Napolitanu, koji se sastao i sa svojim nemačkim kolegom Joahimom Gaukom, uspeh u sastavljanju nove vlade.

Na izborima u Italiji, alijansa levog centra Pjera Luiđija Berzanija odnela je tesnu pobedu u donjem domu parlamenta nad desničarskom koalicijom bivšeg premijera Silvija Berluskonija, ali nije uspela da obezbedi potrebnu većinu u gornjem domu (Senatu).

Za formiranje vlade je potrebna većina u oba doma, Italija je dospela u ćorsokak i mada se očekuje da će vodeći blokovi pokušati da formiraju koalicije, nije isključena mogućnost novih izbora kroz nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: