Keri ima poverenje u Italiju

Državni sekretar SAD Džon Keri izrazio je poverenje u sposobnost Italije da reši situaciju nakon izbora, koji nisu stvorili uslove za formiranje nove vlade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.02.2013.

20:39

Default images

Keri se u sredu uveče sastao s odlazećim italijanskim premijerom Marijom Montijem, tokom svoje posete Rimu, Keri je rekao novinarima da je veoma ubeđen u sposobnost i želju Italije da izađe iz trenutne komplikovane situacije vezane za izbore.

Keri je ocenio da su izbori, održani u nedelju i ponedeljak, pokazali želju Italijana za promenama.

Na izborima u Italiji, alijansa levog centra Pjera Luiđija Berzanija odnela je tesnu pobedu u donjem domu parlamenta nad desničarskom koalicijom bivšeg premijera Silvija Berluskonija, ali nije uspela da obezbedi potrebnu većinu u gornjem domu (Senatu).

Za formiranje vlade je potrebna većina u oba doma, Italija je dospela u ćorsokak i mada se očekuje da će vodeći blokovi pokušati da formiraju koalicije, nije isključena mogućnost novih izbora kroz nekoliko meseci.

Očekuje se da Berzani prvi dobije ponudu da oformi vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: