Privedeni zbog prekida Kupa Koraća

Dvojica navijača Crvene zvezde i jedan navijač Partizana privedeni su zbog nereda na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

17:39

Default images

Privedeni se sumnjiče da su 10. februara učestvovali u neredima na finalnoj utakmici košarkaškog kupa između Partizana i Crvene zvezde u Kragujevcu, koja je potom i prekinuta, saopštila je kragujevačka policija.

Kako je navedeno u saopštenju, kragujevačka policija je, u saradnji s kolegama iz Policijske uprave za grad Beograd, identifikovala i privela trojicu navijača zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskim priredbama.

Privedeni su Želimir R. (33) i Vladimir U. (27) iz Beograda kao i Goran A. (37) iz Lazarevca i oni će u toku dana biti uhapšeni i, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju policije.

Postoji osnovana sumnja da su navijači KK Crvena zvezda Želimir R. i Vladimir U. sa tribina uskočili na teren sportske hale "Jezero", dok je navijač KK Partizan Goran A. na tribinama nogom udario navijača sa obeležjima protivničke ekipe, navedeno je u saopštenju policije.

Kako se dodaje, oni su identifikovani na osnovu snimaka koje je Policijska uprava u Kragujevcu prosledila policijskim službenicima u Beogradu i drugim policijskim upravama.

U saopštenju se naglašava da će kragujevačka policija u saradnji sa kolegama nastaviti rad na identifikaciji i ostalih učesnika nereda u sportskoj hali "Jezero" kao i da će protiv njih biti preduzete sve mere odgovornosti predviđene zakonom.

Podsetimo, finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je polovinom trećeg perioda usled sukoba navijača dva kluba. Utakmica je nastavljena dan kasnije pred praznim tribinama hale "Jezero", a trijumfovala je ekipa Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: