NUNS: Obezbediti nesmetan rad RTV-a

NUNS apeluje na vlade Srbije i Vojvodine da u što kraćem roku iznađu rešenja i omoguće nesmetan rad Radio-televiziji Vojvodine.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

18:02

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorilo je javnost na sve teži finansijski položaj RTV-a.

U saopštenju NUNS-a se navodi da finansijsko iscrpljivanje vojvođanskog javnog servisa, ali i nerazumevanje pokrajinskih vlasti i Vlade Srbije prete da ugroze normalno funkcionisanje RTV-a i dovedu u pitanje realizaciju programskih obaveza.

RTV, osim redovnog programa, emituje i program na jezicima nacionalnih manjina.

"Uporna nastojanja rukovodstva RTV-a da se u razgovorima sa predstavnicima pokrajinskih i republičkih vlasti iznađu rešenja za stabilno funkcionisanje, nažalost, nisu urodila plodom", naveo je NUNS.

Udruženje je podsetilo da RTV još od 1999. radi u iznajmljenom prostoru i istaklo da obezbeđenje adekvatnih uslova za rad mora biti jedan od prioriteta u rešavanju statusa vojvođanskog javnog servisa.

"Povećana gledanost i slušanost programa RTV-a, kao i promenjena programska koncepcija koji ovu televiziju svrstavaju u jednu od najkvalitenijih medijskih kuća, zaslužuje mnogo veću podršku nadležnih organa", ocenio je NUNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: