Inspekcija: Tončev menadžer master

Beograd -- Ivica Tončev poseduje diplome na osnovu kojih je zasnovao radni odnos 2008. godine u Vladi Srbije, saopštila je Republička prosvetna inspekcija (RPI).

Izvor: Tanjug
Podeli

Povodom zahteva za proveru verodostojnosti stečenih diploma Tončeva, RPI je saopštila da savetnik premijera Ivice Dačića poseduje diplomu Megatrend internešenel ekspert konzorcijuma, čije je sedište u Londonu, za oblast Poslovna administracija, menadžment.

Diploma je kao strana javna isprava nostrifikovana rešenjem Fakulteta za menadžment u Zaječaru, navodi se u saopštenju i ističe da Tončev poseduje i diplomu Megatrend univerziteta, Fakulteta za menadžment u Zaječaru o završenim master akademskim studijama drugog stepena na studijskom programu diplomske akademske studije menadžmenta.

Pregledom akata Megatrend univerziteta i dosijea zaposlenog u Vladi Republike Srbije utvrđeno je da se u dokumentaciji ne nalazi diploma Građevinskog fakulteta Univerziteta u Prištini koju su objavili pojedini mediji, navodi se u saopštenju.

Pojedini mediji pre dvadesetak dana preneli su da je Tončev na sumnjiv način došao do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini.

"Blic" je pisao da je dobio kopiju tog dokumenta u čijem dnu je kao dekan potpisan profesor doktor Slobodan Barać, koji je za taj list negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu.

strana 1 od 203 idi na stranu