Petrović ide na savez s Dinkićem?

Analitičari smatraju da će Dušan Petrović sa svojom strankom Zajedno za Srbiju "ciljati" na partnerstvo sa Mlađanom Dinkićem ili sa Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

07:38

Default images

Sagovornici Blica naime ističu da je malo verovatno da će snaga nove stranke biti takva da će moći samostalno da ostvari zapaženiji rezultat i uđe u parlament posle sledećih izbora, a kao potencijalne partnere Dušana Petrovića, zbog politike decentralizacije koju je nagovestio proteklih dana, oni vide lidere URS-a i SNS-a.

Izvršni direktor Cesida Đorđe Vuković je ocenio da je teško zamisliti da Petrović može da osvoji 200.000 glasova i sa strankom preskoči parlamentarni cenzus

"Srbija već dugo čeka novu stranku, ali to nije Petrovićeva. Ta stranka nema velike mogućnosti, a njegov maksimum je da uđe u neku koaliciju i izbori jednog do pet poslanika u sledećem skupštinskom sazivu", naveo je Vuković i dodao da hipotetički Petrovićev potencijalni partner može da bude URS, ali i bilo ko drugi na političkoj sceni, uljučujući i SNS, SPS ili LDP.

I Cvijetin Milivojević, prvi čovek agencije “Pragma”, smatra da je Srbija prezasićena političkim strankama. On ističe da je najlogičnije da Petrović napravi savez s URS, zbog sličnih stavova o decentralizaciji Srbije.

"Ideja decentralizacije ima budućnost u smislu političke eksploatacije, a URS je ulaskom u ovu vladu delimično zapostavio tu priču", rekao je Milivojević i ocenio da Petrović ima šanse da se izbori za podršku ozbiljnog glasačkog tela jer se radi o iskusnom političaru, koji je od 2004. stvarao infrastrukturu DS po Srbiji, što uopšte nije zanemarljivo.

Sociolog Jovo Bakić pak ne vidi da Petrovićeva stranka ima ozbiljniju perspektivu. "Načelno ta stranka nema izgleda za ostvarenje značajnijeg rezultata. Iznenadio bi me bilo kakav uspeh, koji bi nadilazio opštinski nivo", rekao je Bakić Blicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: