Danas: Đilas tuži Cvijana

Đilas je naložio svojim advokatima da pripreme tužbu protiv Cvijana zbog povrede ugleda i časti i iznošenja neistinitih tvrdnji, nezvanično saznaje Danas.

Izvor: Danas

Utorak, 26.02.2013.

20:43

Default images

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas juče nije želeo da komentariše optužbe koje je na njegov račun izneo funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan, ali, kako Danas nezvanično saznaje, razmatra podnošenje tužbe zbog povrede ugleda i časti i iznošenja neistinitih tvrdnji.

Cvijan, nekadašnji generalni sekretar predsednika Republike, izjavio je prvo tabloidima, a potom i novinskim agencijama, da je Đilas od njega svojevremeno tražio savet „kako da izigra zakon i sakrije sve firme koje ima“, što je obogatio mnogim detaljima, poput toga da ga je gradonačelnik Beograda u tom periodu „molio da ga vrati u milost Borisa Tadića“.

Cvijan je najavio i da je ovo „samo početak razbijanja mita o jednom od najmoćnijih ljudi u zemlji“. Ove njegove izjave preneli su mnogi mediji.

Dragan Đilas smatra da bi bilo besmisleno da ulazi u polemiku s Vladimirom Cvijanom i demantuje njegove tvrdnje, piše "Danas". Međutim, kako saznaje ovaj list, naložio je svojim advokatima da pripreme tužbu protiv ovog funkcionera SNS, koji je i predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, pa je zaštićen poslaničkim imunitetom.

Postoji mogućnost da predsednik DS krivično goni Cvijana zbog krivičnog dela protiv časti i ugleda učinjenog putem masovnih medija, za šta je zaprećena od 150.000 do 450.000 dinara, piše Danas. Zakonodavac je ostavio i opciju parničnog postupka zbog neistinitog iznošenja ili prenošenja tvrdnji.

Podsetimo, DS i LDP nedavno su tražili da Vladimir Cvijan bude smenjen s funkcije predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, tvrdeći da je protivzakonito vršio pritisak da Nata Mesarović bude smenjena s mesta predsednice Vrhovnog kasacionog suda. SNS je taj zahtev opozicije odbila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: