Tadić: Srbija zaslužila datum

Svi ljudi od politike treba da budu angažovani kako bi Srbija konačno dobila datum za početak pregovora, koji je zaslužila još u prošlosti, izjavio Boris Tadić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.02.2013.

23:58

Default images

Bivši predsednik Srbije je u Briselu rekao da je Srbija to zaslužila još u prošlosti, ali su se uvek postavljali novi i novi uslovi ili makar modifikacija različitih uslova.

"Srbija je već više od godinu dana spremna za početak pregovora i zaslužila je pregovore još u prošlosti. Uvek su se postavljali novi i novi uslovi ili makar modifikacija različitih uslova. Evo sada prosto nema argumenta da Srbija ne dobije datum za pregovore, nakon svega što se dešavalo u tehničkom dijalogu i politički dijalog je otvorio novu stranicu", rekao je Tadić za Glas Amerike.

Tadić, koji je počasni predsednik DS, pred susret sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom i sutrašnje susrete u Evropskom parlamentu, ukazao je na neophodnost kontakata sa evropskim sagovornicima.

"Ja sam ovde, kao i prethodnih dana, u toj misiji. Narednih dana ću obaviti razgovore sa svojim evropskim sagovornicima iz Evropskog parlamenta, sa svim šefovima poslaničkih grupa i održaću jedno predavanje i dati odgovore o refrmama u Srbiji", kazao je Tadić.

Na pitanje da li je optimista i smatra da će sledeći izveštaj Komisije biti pozitivan, on je rekao da to ne može da kaže, jer je imao "teških iskustava u prošlosti".

"Kada sam očekivao pozitivne izveštaje, uvek je nešto novo iskrsnulo. Ja razumem i svoje evropske kolege. Oni se suočavaju sa izbornim procesima i nije popularno danas govoriti o proširenju, pa i oni izbegavaju tu temu. Izveštaj Komisije treba da bude objektivan, ali će svakako trpeti i politički pitisak", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: