"Srbija ne može u EU kao Kipar"

EU neće tolerisati drugi Kipar i teška pitanja moraće da se reše pre nego što se Srbija pridruži EU, kaže Predsednik Odbora nemačkog parlamenta Ginter Kirhbaum.

Izvor: Blic, Tanjug

Subota, 23.02.2013.

09:27

Default images

Predsednik Odbora nemačkog parlamenta za evropska pitanja Ginter Kirhbaum izjavio je da se u Nemačkoj zna da je za pomirenje sa susedima potrebno vreme i da je to ponekad bolan proces za čitavo društvo.

On je rekao da Srbija ne mora da sprovodi reforme zbog EU, već zbog svog naroda.

"Stabilan politički sistem, vladavina zakona i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala su vrlo važni za investitore. Napredujući na ovim poljima Srbija će pomoći da se otvore nova radna mesta. To je u rukama Srbije", izjavio je Kirhbaum današnjem "Blicu".

On je ponovio da to da li će Srbija početkom juna dobiti datum za početak pregovora sa EU zavisi od toga da li ispunjava uslove definisane 2011, posebno u vezi sa Kosovom.

"Zato se oslanjamo na ocenu Evropske komisije koja će 16. aprila objaviti izveštaj o tome da li postoji 'vidljivo i održivo poboljšanje odnosa sa Kosovom'", rekao je Kirhbaum i dodao da pristupanje Srbije EU neće igrati značajnu ulogu na nemačkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: