Vidikovac: Ubistvo na pijaci

Prodavac na pijaci na Vidikovcu ubio je kolegu, a zatim izvršio samoubistvo oko 11h. Tragediji je prethodila žučna rasprava oko tezge.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 20.02.2013.

12:16

Default images

Kako se saznaje, prodavci Dragan R. (56) i Dragomir N. (40) su imali tezge jedan pored drugog, a odranije su imali međusobne sukobe. Ipak, neki tvrdi i da su bili u dobrim odnosima.

MUP Srbije je potvrdio da se tragedija desila na Vidikovcu u 10.40 u Ulici patrijarha Joanikija 37 kod prodavnice "Gricko", kada je ubijen jedan muškarac, a ubica je posle toga izvršio samoubistvo.

Revolveraški obračun na pijaci u beogradskom naselju Vidikova odigrao se pred desetinama svedoka. Dragan R, posle kraće svađe, izvukao je pištolj i na pijaci, usred bela dana, pucao u Dragomira N. Njihove tezge bile su jedna do druge.

Kada je ubio Dragomira, Dragan je prešao ulicu, prošao između tezgi i na parkingu pucao sebi u usta.

Okolni prodavci zaprepašćeni su ovom tragedijom i kažu da se dvojica muškaraca ranije nisu svađala:

“Čula sam tri pucnja, prvi put. Posle minut dva čula su se još dva, izašla sam napolje i videla šta se desilo, i to je to. Tezga do tezge , pokušao je on čovek da, pošao je par koraka , nije nešto mnogo daleko i tu je i pao.“

“Samo sam čula pucanj i videla sam čovek tu leži. Ne znam ni šta ni kako.“

“Samo sam čula da se neko ubio, kad sam došla čula sam da su ova dva čoveka. A nikad se nisu svađali, stvarno su fini ljudi, sad ne znam.“

Kako je B92 saznao na mestu događaja, ubica je pre tragedije sedeo s prijateljom u obližnjem kafiću. Posle toga je otišao do trafike i najnormalnije razgovarao s prodavačicom. Kada je prišao svojoj tezgi, nastala je kratka prepirka s Dragomirom, navodno zbog duga za robu.

U prvom trenutku niko nije ni shvatio da je Dragan pucao u Dragomira. Prava je sreća da niko više nije povređen, jer je u trenutku ubistva i samoubistva na pijaci bilo mnogo ljudi, a u blizini su i dve autobuske stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: