Odnete vredne stvari Jovanke Broz

Udovica Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, prijavila je pljačku u nedelju u vili na Dedinju u kojoj živi, potvrđeno je za B92. Odnete brojne dragocenosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2013.

11:17

Default images

Zbog mogućnosti da je izvršen pokušaj pljačke, obavljen je uviđaj, kažu u policiji i navode da će Jovanka Broz, po dogovoru, naknadno prijaviti ukoliko primeti da nešto od vrednosti u kući nedostaje.

U pljački vile na Dedinju u kojoj živi Jovanka Broz odnete su brojne dragocenosti, ali konačan spisak još nije utvrđen, izjavila je večeras Tanjugu njen advokat Bojana Pavlović Sarić.

Udovica Josipa Broza Tita opljačkana je u nedelju popodne, a pljačku je prijavilo obezbeđenje koje je čuva, posle čega je policija izvršila uviđaj, precizirala je Pavlović Sarić.

Ona je navela da su pljačkaši juče u popodnevnim časovima najpre provalili u podrum kuće, a potom se popeli na sprat, ali nisu došli do dela kuće u kom je boravila Brozova, tako da ona nije primetila da su lopovi u kući.

Advokatica je ukazala da su iz obijenog pisaćeg stola Jovanke Broz odneti papiri, zatim da su ukradeni novac, nakit i druge dragocenosti, kao i vredna skulptura.

Jovanka Broz jučerašnju provalu povezuje sa ostavniskim postupkom koji se vodi više od dve decenije, napomenula je Pavlović Sarić.

"Taj postupak se, kako je navela, razvlači godinama, spisi predmeta su non stop u Upravi Prvog osnovnog suda, a ne pred sudijom", navela je Pavlović Sarić i napomenula da je Brozova udovica nakon smrti muža ostala bez penzije i bez bračne tekovine koja je još u tom "ostavinskom postupku".

Fila: Država je trebalo da obezbedi kuću

Bivši zastupnik Jovanke Broz, advokat Toma Fila, izjavio je danas da je vila u kojoj živi udovica Josipa Broza trebalo da bude neprekidno obezbeđena, ali to pitanje nije rešeno i dogodila se pljačka.

"Zgrada je vlasništvo države Srbije, a ne Jovanke Broz, pa je država trebalo da čuva svoje vlasništvo. Njihova je zgrada, nije njena, niti postoji njen zahtev da to bude njena zgrada. Vila nije ni nacionalizovana ni konfiskovana, to je zgrada koju je Srbija otkupila od vlasnika koji nije imao naslednike i pred smrt je prodao", rekao je Fila agenciji Beta.

"Stvar je bezbednosti, zgrada je trebalo da bude čuvana danju i noću. Taj postupak je bio u toku dok sam ja bio njen zastupnik, ali ne znam šta su uradili advokati koji su došli posle mene. Bilo je nekoliko stvari koje je trebalo rešiti, pitanje straže, posluge, baštovana, automobila i ostalo. Kada sam ja otišao, to je bilo na putu da se reši, ali očigledno nije rešeno", rekao je Fila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: