DS ne komentariše Jeremićevu najavu

Beograd -- Funkcioneri DS nisu hteli da komentarišu najavu Vuka Jeremića da će podneti zahtev za ocenu ustavnosti odluke GO kojom mu je traženo da vrati poslanički mandat.

Izvor: Beta
Podeli

Portparolka DS Aleksandra Jerkov se nije javljala na telefonske pozive agencije Beta, dok je šef poslaničke grupe Borislav Stefanović odbio da komentariše odluku Vuka Jeremića i rekao da čeka da se stranka tim povodom zvanično obrati javnosti.

Predsednik političkog saveta DS Dragoljub Mićunović je agenciji Beta rekao da nije upoznat sa Jeremićevom odlukom.

"Nemam šta da kažem, sve sam rekao o tome šta sam imao. Od početka sam bio protiv isključivanja, sad nemam šta da kažem", kazao je Mićunović.

Internacionalna sekretarka stranke Jelena Trivan agenciji Beta je rekla da nema nikakav komentar.

Jeremić, bivši ministar inostranih poslova Srbije, sada predsednik Generalne skupštine UN, u četvrtak je isključen iz DS jer nije vratio poslanički mandat što je ne samo od njega, već od svih ministara u bivšoj vladi, tražio lider stranke Dragan Đilas.

Isključeni član Demokratske stranke Vuk Jeremić najavio je da će u utorak Ustavnom sudu Srbije podneti zahtev za ocenu ustavnosti odluke Glavnog odbora DS-a kojom je od njega zatraženo da vrate mandate u republičkom parlamentu.

"Ako Ustavni sud Srbije kaže da je ta odluka u skladu sa Ustavom i duhom Ustava, obavezujem se da podnesem ostavku", rekao je Jeremić i dodao da ako sud odluči da to nije u skladu sa Ustavom, Đilas treba da podnese ostavku na sve javne funkcije, jer je naneo nemerljivu štetu ugledu stranke i jer obavljanje javnih funkcija i kršenje Ustava ne idu zajedno.

Jeremić je rekao da je sa Đilasom imao džentlmenski sporazum da dobije priliku da se brani u okviru disciplinskog postupka, kada prvi put dođe u Srbiju iz Njujorka, gde radi.

strana 1 od 203 idi na stranu