Nikolić odlikovao Verana Matića

Beograd -- Tomislav Nikolić odlikovao nekoliko stranih državnika, kao i zaslužne institucije i građane Srbije, među kojima i Verana Matića, predsednika UO Fonda B92.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ordenom Republike Srbije na lenti su za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovani premijer Španije Marijan Rahoj, predsednik Grčke Karlos Papuljas i predsednik Rumunije Trajan Basesku, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Ordenom srpske zastave drugog stepena je za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje odlikovan dugogodišnji kopredsednik srpskog kokusa u Kongresu SAD Den Barton.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena za sprovođenje društveno-humanitarne akcije "Bitka za bebe", a taj orden pripao je i Mariji Crnobori za naročite zasluge u oblasti pozorišne umetnosti.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovana je Narodna biblioteka Srbije, povodom 180 godina postojanja i uspešnog rada u prikupljanju i očuvanju književnog fonda od istorijskog i kulturnog značaja.

Ukazom predsednika odlikovano je i nekoliko pripadnika Vojske Srbije: za časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena posthumno su odlikovani stariji vodnici prve klase Slaviša Marković i Nebojša Milić.

Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" je, za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva, odlikovan potpukovnik Tomislav Bećagović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu