I Vuk Jeremić isključen iz DS-a

Beograd -- Izvršni odbor DS na današnjoj sednici isključio je Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

U Demokratskoj stranci su razmena mišljenja i argumenta uvek dobrodošli, a nakon što organi stranke donesu odluku, ona je obavezujuća za sve članove stranke, bez izuzetka, navodi se u saopštenju demokrata.

Članovi Izvršnog odbora su dva sata zasedali u centrali stranke, a po završetku sednice niko od članova nije želeo da odgovori na bilo kakvo pitanje novinara.

Predsednik Izvršnog odbora Dušan Elezović samo je kratko rekao da je odluka objavljena u saopštenju i da je dogovor da niko od članova Izvršnog odbora ne daje izjave.

Jeremić se nije izjašnjavao da li će vratiti poslanički mandat, na šta ga je obavezivala odluka Glavnog odbora DS, prema kojoj to treba da učine svi ministri iz prethodne Vlade Srbije. Jeremić je uporno ponavljao da će mandat zadržati jer namerava da se po povratku iz Njujorka, gde je na funkciji predsednika Generalne skupštine UN, aktivno uključi u skupštinski život.

Predsednik DS Dragan Đilas je krajem novembra, kada je preuzeo čelno mesto demokrata, pozvao sve poslanike koji su u prethodnoj vladi bili ministri da vrate poslaničke mandate.

Bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović nedavno je isključen iz stranke pošto je odbio da vrati mandat, dok je Jeremiću dato više vremena da odluči, budući da trenutno nije u zemlji.

Dok se vrh DS-a pripremao za sednicu Izvršnog odbora, Vuk Jeremić u Njujorku predsedavao je na godišnjem međureligijskom dijalogu koji se održava u Generalnoj skupštini UN, o čemu piše i na tviteru.

Statutarna komisija DS odbila je danas žalbu Dušana Petrovića i potvrdila prvostepenu odluku Izvršnog odbora DS o njegovom isključenju, čime on i definitivno više nije član ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu