Jožef Kasa pušten iz pritvora

Bivši direktor filijale Agrobanke u Subotici Jožef Kasa pušten je iz pritvora u kojem je bio od hapšenja 20. novembra 2012, kaže njegov advokat Karolj Kovač.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

18:29

Default images

"Kasa mi se javio danas posle podne i rekao mi da je izašao iz pritvora", rekao je Kovač agenciji Beta.

Mediji su ranije javili da je Kasa zatvorsku ćeliju delio sa vlasnikom Delte Miroslavom Miškovićem, uhapšenim 12. decembra 2012. godine, kome je nedavno produžen pritvor.

Kasa, bivši gradonačelnik Subotice i bivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, osumnjičen je za zloupotrebe kredita Agrobanke kojima je vlasniku firme Azotara Subotica Predragu Mališanoviću pribavljena nelegalna korist veća od 13 miliona evra od 2007. godine do 2010. godine.

Nekadašnje rukovodstvo Agrobanke, sa uhapšenim Dušanom Antonićem na čelu, osumnjičeno je za milionske zloupotrebe kredita, a mediji su naveli da je iz te državne banke na taj način nestalo više od 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: