Uhapšen bivši čelnik Vlasotinca

Leskovac -- Policija u Leskovcu uhapsila je bivšeg predsednika opštine Vlasotince i još pet osoba, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i oštetili gradski budžet.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uhapšeni su bivši predsednik opštine S.Š. (48), N. V. (59) nadzorni organ na izgradnji sportske hale, D. S. (70), vlasnik ZFR "Mika“ Šišava, D. S. (59), vlasnik GRZ "Stojanović Dragan" Dadinci, V. T. (57), nadzorni organ radova u MZ "Šišava" i Ž. S. (51), saradnik na javnim nabavkama opštine Vlasotince, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni se terete da su oštetili budžet opštine Vlasotince za više od 15,2 miliona dinara.

Od 2007. do 2011. godine, po nalogu S. Š., osumnjičeni N. V., D. S. i D. S. na ime fiktivnih i dvaput fakturisanih radova, oštetili su opštinu Vlasotince za iznos od 11,8 miliona dinara, pri izgradnji sportske hale u Vlasotincu.

Po nalogu bivšeg predsednika opštine Vlasotince, pri rekonstrukciji atarskih puteva i vodovodne mreže u MZ "Šišava", osumnjičeni V. T. je, overavajući radove koji nisu ugovoreni niti priznati od naručioca, oštetio opštinu Vlasotince za iznos od 2,4 miliona dinara.

Pri izradi kanalizacione mreže u MZ "Boljare" osumnjičeni Ž. S. po nalogu S.Š. naručio je i platio izradu Glavnog idejnog projekta, iako je u arhivi JKP "Vodovod Vlastoince" već postojao identičan projekat, za šta je opština Vlasotince oštećena za više od 990.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Info

strana 1 od 47208 idi na stranu