Ispitaće se diploma Ivice Tončeva

Prosvetna inspekcija utvrdiće sve elemente vezane za navode medija da je savetnik premijera Ivica Tončev falsifikovao diplomu na Prištinskom univerzitetu.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 11.02.2013.

13:53

Default images

Prema rečima ministra prosvete Žarka Obradovića, u Srbiji je veoma mali broj prosvetnih inspektora u odnosu na broj obrazovnih institucija, navodeći da u celom ministarstvu radi 425 ljudi.

"Mi imamo svoj plan rada, reagujemo na sve pritužbe građana, pa ćemo nakon kontrole prosvetne inspekcije znati kakvi su rezultati, odnosno biće poznato da li je diploma falsifikat ili ne", rekao je Obradović u Čačku.

Kako pišu pojedini mediji, Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Ivice Dačića, na sumnjiv način je došao do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini.

"Blic" je pre nekoliko dana pisao da je dobio kopiju tog dokumenta, u čijem dnu je kao dekan potpisan profesor doktor Slobodan Barać, koji je za taj list negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu.

Novica Tončev: Ograđujem se od svega što je radio moj brat

Predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev izrazio je žaljenje što se prezime njegove porodice povlači po medijima i ogradio se od od svih slučajeva u kojima se pominje njegov brat Ivica Tončev, savetnik premijera Srbije Ivice Dačića.

"Ograđujem se od svega što jeste ili nije uradio moj rođeni brat. Ali, ipak, ne verujem da je nešta loše uradio, posebno ne to što ga povezuju sa nekakvom mafijom", kazao je Novica Tončev u izjavi agenciji Beta.

Novica Tončev je pre nekoliko meseci izabran za člana Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) čime se, kako je kazao, ponosi.

"Izabran sam zbog odličnih rezultata na lokalnim izborima jer je SPS ovde dobila skoro 70 odsto glasova, a ne zbog mog brata s kojim, inače, ne razgovaram četiri godine", kazao je Tončev.

Zamoljen da prokomentariše navode o diplomi građevinskog inženjera svog brata, Novica Tončev je kazao da o tome ne zna ništa.

"To ćete morati njega da pitate. On je 20 godina živeo u Austriji, imao svoju građevinsku firmu i restoran. Tamo je stekao bogatstvo. Politika mu nije bila potrebna. Posvađali smo se baš zbog toga", istakao je Tončev.

Novica Tončev je i vlasnik građevinskog preduzeća "Tončev gradnja" u Surdulici i tvrdi da njegov brat Ivica tu nikada nije radio. "On nema veze sa mojom firmom, ovde nije nikada ni radio", kazao je on.

Novica Tončev je završio Građevinski fakultet državnog uiverziteta u Nišu gde je i doktorirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: