Vulin: Ova vlada mora da hapsi

Lazarevac -- Najveća prepreka za ulazak Srbije u EU nije Kosovo i Metohija, već korupcija političara i "razbojničke" privatizacije, izjavio je Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je dodao da je vreme da se ispitaju političke pozadine tih privatizacija.

"Nije naša najveća prepreka ka EU Kosovo i Metohija, već je to korupcija političara, razbojničke privatizacije, loše pravosuđe, siromaštvo građana", rekao je Vulin na izbornoj konferenciji lazarevačkog odbora Pokreta socijalista.

On je istakao da je vreme da se preispita politička pozadina tih privatizacija i ko je sve od političara stajao iza toga.

"Ova vlada mora da hapsi, jer prethodna vlast nije hapsila 12 godina", naglasio je Vulin i političkim protivnicima poručio: "Ne hapsimo mi zato što imaju vaše partijske knjižice, već zato što su lopovi".

On je dodao da Srbija još uvek "stoji" i da su u pravu oni koji još uvek ne veruju da se sve menja jer, kako je naglasio, nema promena u Srbiji dok se ne promeni vlast u Beogradu i Vojvodini.

Komentarišući izjavu predsednika DS-a i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da akuelna vlast samo hapsi i krpi rupe, Vulin je upitao kada će Beograd imati gradonačelnika koji nije bogat kao država i koji će grad voditi isto kao što vodi svoje firme - bez dinara kredita i duga.

"Kada ćemo imati gradonačelnika kojim ćemo da se ponosimo, a ne njegovim bogatstvom", rekao je Vulin.

On je napomenuo da stranke u vladajućoj koaliciji ne smeju da počnu da liče na svoje prethodnike.

"Ne smemo da počnemo da ličimo na one koje smo oterali sa vlasti. Naš program mora da bude - nećemo raditi kao vi", rekao je Vulin, dodajući da vladajuća koalicija ne odustaje ni od jednog principa - borbe protiv korupcije i kriminala za očuvanje integriteta Srbije i bolji i pravedniji život za građane.

Vulin, koji je i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, naveo je da se uvek, kada se vrati sa Kosova, nauči skromnosti i ponosu.

"Pre nekoliko dana sam obišao brata i sestru koji su sa tri i devet godina naučili šta znači bomba i geler. Pitao sam dečaka šta želi za rođendan, a on mi je rekao da želi mesto na kojem niko na njega neće baciti bombu. Skromnost i ponos su, da se naučimo, što smo deo takvog naroda", istakao je Vulin.

Skupu u Lazarevcu prisustvovao je i generalni direktor Kolubare Milorad Grčić (SNS), koji je kazao da Vulinove ranije reči, da Srbija neće biti slobodna dok su na slobodi oni koji su je pljačkali, govore sve - o smeru kojim se Srbija mora kretati i o neraskidivoj sponi SNS i Pokreta socijalista.

Za predsednika lazarevačkog odbora Pokreta socijalista izabran je Rajko Ranković koji je kazao da je osnova za privlačnost te stranke građanima u njegovom programu i borbi za radnička prava.

Politika

strana 1 od 203 idi na stranu