Protest zbog poslanika silovatelja

Nju Delhi -- Indijske snage ispalile su vodeni top na nekoliko stotina demonstranata koji traže ostavku poslanika zbog optužbi da je silovao učenicu od 17 godina.

Izvor: Tanjug
Podeli

Demonstranti se peti dan zaredom ne pomeraju s platoa ispred državne skupštine i traže ostavku P.J.Kuriena (72), zamenika predsednika Gornjeg doma parlamenta, koji je 2005. oslobođen optužbi za silovanje.

Žrtva silovanja, ohrabrena gnevom javnosti zbog nekažnjavanja seksualnih prestupnika, zatražila je novu istragu. Demonstranti su onemogućili održavanje sednica, sprečavajući poslanike da uđu u zgradu parlamenta.

"Ovo je sramota za Indiju i žene u ovoj zemlji da Kurien može da predsedava sednici na kojoj se odlučuje o zakonu koji treba da štiti žene", rekao je lider Komunističke partije V.S. Ačutanandan.

Ovaj slučaj je doneo novo sramoćenje vladajućoj Kongresnoj partiji, koja je obećala strožu kaznenu politiku posle brutalnog silovanja i prebijanja 23-godišnje Indijke, koja je kasnije i preminula.

Majka silovane devojke je pisala liderki Kongresne partije Sonji Gandi, zahtevajući od nje da smeni Kuriena, koji obavlja poslaničku funkciju u Kerali poslednjih 19 godina. Kurien, međutim, tvrdi da su optužbe protiv njega deo prljave medijske kampanje njegovih političkih protivnika, prenosi AFP.

"Oslobođen sam optužbi pred Vrhovnim sudom i posle tri policijske istrage", kaže indijski poslanik.

U Nju Delhiju je ranije danas sud pozvao na saslušanje poslanika federalne skupštine Mahabalu Mišru zbog optužbi da je naredio otmicu maloletnice koja je kasnije silovana.

Mišra je ignorisao sve prethodne pozive suda, a izgleda da će to isto opet da učini, pošto je iz njegove kancelarije saopšteno da je on u gradu Alahabadu, gde se održava verski festival na reci Gang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu