Pomozimo Danici da dobije novo srce

Kragujevac -- Kragujevčanka Danica Ćirković boluje od hipertrofije srčanog mišića i hitno joj je potrebna transplantacija srca, koja se ne obavlja u našoj zemlji.

Izvor: B92
Podeli

Danici je potrebno između 130-150.000 evra da bi dobila novo srce u nekoj od klinika u okruženju. U Komercijalnoj banci otvoreni su dinarski i devizni žiro račun.

Iako su lekari, još kada je bila devojčica, utvrdili da ima zadebljanje srčanog mišića, pravi problemi dvadesetčetvorogodišnje Danice Ćirković počeli su sredinom prošle godine. Nakon lečenja u Tiršovoj i ugradnje pejs-mejkera u Kliničkom centru Srbije, lekari su konstatovali da joj je neophodna hitna transplantacija srca.

"Leži, pijemo lekove redovno, posle svih tih bolnica, tu smo sad malo na oporavku kod kuće, kaže Danicina majka, Miljana.

Danica i njena sestra bliznakinja Ivana su apsolventkinje, brat je takođe student, a u kući Ćirkovića zaposlen je samo otac Vlastimir. Budući da se transplantacija srca ne radi u Srbiji, niti država pokriva njene troškove u inostranstvu, Vlastimir kaže da iznos od 130 do 150.000 evra moraju sami da prikupe.

"Po preporuci Kliničkog centra Srbije da će oni da učine sve što je u njihovoj moći da pošalju kompletnu dokumentaciju centrima sa kojima sarađuju, ja sam bio prinuđen da obavestim medije, naše sugrađane, predsednika opštine i sve funkcije po opštinama", rekao je Vlastimir Ćirković.

Iako u ovom trenutku ne sme da se zamara, niti izlaže uzbuđenjima, ova mlada Kragujevčanka ne odustaje od svog cilja - da položi još četiri ispita i dobije dipomu Ekonomskog fakulteta.

"Želim da pozovem sve ljude dobre volje i sve humane ljude da mi pomognu da dobijem novo srce i samim tim i novi život", kaže Danica Ćirković.

Danici možete pomoći da dobije novo srce uplatom na dinarski ili devizni račun otvoren u Komercijalnoj banci. Dinarski račun: 205-9001018424702-77 i devizni račun: 90-310-1913682.0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu