Radić: Dačić optužio sam sebe

Beograd -- Analitičar Aleksandar Radić kaže da je Ivica Dačić priznao da nije kontrolisao policiju izjavom da ona krije od njega podatke o ljudima s kojima se viđao.

Izvor: Beta
Podeli

"Dačić je praktično optužio samog sebe kad je priznao da od policije nije dobijao informacije o kriminalcima. Takva situacija je postojala tokom mandata prethodne vlade, u kojoj je Dačić bio ministar unutrašnjih poslova, ali postoji i danas, naravno u drugačijim okolnostima", kazao je Radić.

On je rekao da je očigledno da unutar vladajuće koalicije u Srbiji besni veliki rat oko kontrole nad policijom.

"Očigledno je da (prvi potpredsednik vlade) Aleksandar Vučić želi da uspostavi punu kontrolu nad bezbednosnim aparatom, i civilnim i vojnim. Poslednji istupi čelnika vladajuće koalicije predstavljaju spolja vidljive manifestacije sukoba koji u toj koaliciji uveliko traju", rekao je Radić.

On je dodao da iako Dačić ima svoju funkciju, jasno je da i u okviru aktuelne vladajuće koalicije postoje oni "koji nastoje da Dačića drže što dalje od policije".

Podsetimo, predsednik Vlade Ivica Dačić je na današnoj vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu SPS-a izjavio da od policije nije dobijao podatke o kriminalnim radnjama ljudi sa kojima se susretao, poput Rodoljuba Radulovića, koga mediji povezuju sa Darkom Šarićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu