Dačić: Video sam se sa Radulovićem

Beograd -- Ivica Dačić priznaje da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem više puta, ali da nije znao da je on član Šarićevog klana. Ovo je napad na mene i Vladu, kaže Dačić.

Izvor: B92
Podeli

On je rekao da se sa Radulovićem sastajao pre 4-5 godina, ali da tada nije raspolagao podatkom da je on deo Šarićeve kriminalne grupe.

Takođe, naglasio je da Raduloviću nikada nije pomagao i upitao: "Ko mene treba da informiše iz policije i zašto sam konstantno bio zaobilažen u dostavljanju pravovremenih informacija o određenim ličnostima?"

Premijer i predsednik SPS-a je na vanrednoj konferenciji za medije u sedištu stranke, organizovanoj povodom pisanja medija da su on i njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević dovođeni u vezu sa Šarićevim klanom, novinarima pokazao i belu knjigu organizovanog kriminala iz decembra 2008. godine u kojoj postoji Šarićeva grupa i naglasio da se među 29 članova te grupe ne navodi ime Rodoljuba Radulovića.

Uoči Dačićevog obraćanja medijima, Predsedništvo SPS je održalo sednicu kako bi zauzelo stav povodom pisanja medija o kontaktima svog lidera i premijera sa članovima Šarićevog klana.

"Zašto nisam upozoren i ko treba kontraobaveštajno da štiti najviše državne funkcionere i čuva integritet i autoritet institucija premijera. Zar ja treba da znam bolje od policije ko je pripadnik organizovane kriminalne grupe. Ko danas štiti kontraobavestajno najviše državne funkcionere? Da to neko radi nikada se ne bi desila ni ova 'skrivena kamera'", rekao je Dačić na konferenciji za novinare tokom koje novinari nisu mogli da mu postavljaju pitanja.

On je precizirao da je u decembru 2008. od Uprave kriminalističke policije dobio knjigu koja predstavlja pregled organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Srbije.

"To je u tišini arhivirano kako bi se iskoristilo za pritiske i ucene kada za to dođe vreme. Nikada nisam počinio krivično delo i nastaviću da vodim ovu Vladu, jer niko nema pravo da sada zaustavi Srbiju. Pokušava se da se udarom na premijera dovede po pada Vlade", kazao je Dačić.

On je rekao da je bio suočen sa optužbama da je izdajnik, pre toga i da je ratni zločinac, pa do onih najprimitivnijih - da je alkoholičar, pa do ove poslednje - "policijske skrivene kamere".

Pročitajte još:
- Tužilac: Slučaj Šarić nije završen
- Veljović bez komentara o tvrdnjama Dačića
- Analitičar: Dačić sam sebe optužio
- SNS u ponedeljak o izborima?
- Đilas traži raspisivanje izbora
- LDP: Izbori jedino rešenje
- DSS: Dačić da podnese ostavku zbog Šarića
- JS: Iste stranke bi formirale vlast
- PUPS: Izbori nepotrebna avantura
- Ljajić: Izbori nisu dobro rešenje
- Dinkić: Ne opterećujem se izborima

"Ideja je da se pokaže da sam nepodoban za funkciju premijera. Zadaci koje je preuzela Vlada su suviše važni i imamo jedinstveni stav da treba da se borimo za datum pregovora sa EU i kosovsko rešenje. Vlada je stabilna i ovo je Vlada sa rezultatima koje nije imala nijedna prethodna Vlada. Svaki drugi scenario je zaustavljanje Srbije. Udari koji postoje na mene su pokušaj udara na kredibilitet Vlade, ali ti udari nisu uspeli. Ne postoji nijedan razlog da Vlada padne“, naglasio je on.

Dačić je naveo da su mnogi sa kojima se susretao završili u zatvoru, a da će mnogi sa kojima se sad susreće završiti u zatvoru.

"To važi i za Radulovića, ako se dokaže", rekao je on.

Kako bi ukazao na svoju nemoć, lider SPS-a je rekao čak i da je Katarina Rebrača tražila prijem kod njega uoči hapšenja. On je, kako je naveo, nije imao vremena da se vidi sa njom, pa su je primili ljudi iz njegovog kabineta, jer ga "niko nije obavestio da se to sprema". Rebrača je dan kasnije uhapšena.

"Kako je to moguće", upitao je Dačić.

On navodi da je Predsedništvo SPS ranije večeras zasedalo zbog šest meseci Vlade i da je utvrđeno da ne postoji nijedan razlog za raspisivanje vanrednih izbora.

"Ne postoji nijedan ozbiljan razlog za vanredne izbore, sve što se dešavalo je pokušaj diskreditacije Vlade i njenih rezultata", istakao je Dačić.

"Na svim sastancima u EU i drugim zemljama čuju se samo lepe reči o Srbiji. Vlada vraća poštovanje prema Srbiji, a tada su i veće šanse za odbranu Kosova i za investicije. Zaustavljen je vrtoglav pad ekonomije, nezaposlenosti...", dodao je premijer.

On je rekao da su uspesi u borbi protiv korupcije i kriminala doneli veliko poštovanje Srbiji i da su ti zadaci mnogo veliki da bi bili prekinuti zbog nečijih planova i da zato postoji jedinstven stav o nastavku rada Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu