DSS:Dačić da da ostavku zbog Šarića

Beograd -- Demokratska stranka Srbije saopštila je da premijer Srbije Ivica Dačić smesta mora da podnese ostavku zbog kontakata sa grupom odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Izvor: Beta
Podeli

"Srbija je počela najozbiljnije da se obračunava sa kriminalom i sada je došla do presudnog trenutka u borbi protiv kriminala", navodi se u saopštenju stranke Vojislava Koštunice.

DSS je podsetio da je Dačić ranije izjavio da će uhapsiti svakoga iz vlasti ko je imao kontakt sa Šarićevom grupom.

"Onda se ispostavilo da ne samo da je Dačićev šef kabineta, nego i sam Dačić imao kontakte sa Šarićevom grupom. To povlači da Dačić smesta mora da podnese ostavku, jer je apsolutno neprihvatljivo da Dačić i dalje može da ostane predsednik Vlade Srbije i ministar policije", navodi se u saopštenju DSS.

DSS je naveo da su do sada postojali politički razlozi zbog kojih je Dačić morao da podnese ostavku, pre svega njegovo "saučesništvo u uspostavljanju granice između Srbije i Kosova".

"Sada su pred nama novi dokazi zbog čega Dačić više ne može da bude premijer", naveo je DSS.

Dnevni list Informer objavio je danas da se Dačić 2008. godine sreo sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, visokorangiranim članom Šarićevog klana, pozivajući se na izvore iz Uprave kriminalističke policije.

Dačićevi saradnici rekli su on nije bio upozoren da je Radulović pod istragom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 203 idi na stranu