Ljajić: Izbori nisu dobro rešenje

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da prevremeni izbori nisu dobro rešenje i da ne veruje da jedna afera može da sruši Vladu.

Izvor: Beta

Subota, 02.02.2013.

13:45

Default images

"Teško je donositi bilo kakve zaključke na osnovu medijskih članaka, to treba da bude predmet detaljne istrage, a ovako se pravi loša atmosfera koja ne koristi Vladi niti bilo kome u društvu", rekao je Ljajić novinarima u opštini Novi Beograd, gde je održana izborna skupština beogradskog odbora SDPS.

Ljajić je naglasio da se u Srbiji stvara klima kao da je predizborna kampanja već u toku i da to nije dobro za zemlju.

SDPS se, kako je naglasio, neće pitati treba li ići na izbore ili ne i o tome će odlučivati dve najveće stranke koje sačinavaju vladu, jer sve druge mogu da naspuste vladajuću većinu, a da je ne ugroze.

"Izbori nisu dobro rešenje. Verujem da bi bilo važno da vlada opstane, da dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji i učinimo sve da oporavimo posrnulu ekonomiju", kazao je Ljajić.

On je članovima SDPS-a poručio da su na pravom putu, ali da će morati mnogo brže da rade i naglasio da ne mogu da se oslanjaju samo na njega.

"Ako neko misli da ću ja 90 odsto vući stranku, a svi ostali samo 10, a da ću vam onda iz rukava deliti poslaničke i državne funkcije, grdno se varate, moraće kvalitet da vas preporuči", poručio je Ljajić.

Na današnjoj skupštini bogradskog odbora izabrano je novo rukovodstvo tog odbora, na čijem čelu je profesor istorije Milena Bićanin.

Lider SDPS-a i ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da ne veruje da ijedna afera može da sruši vladu, kao i da ne očekuje da se na samoj sednici vlade raspravlja o "slučaju Šarić".

"Ne verujem da ijedna afera može da sruši vladu, posebno što bi moralo sve da bude ispitano, istraženo ...", rekao je Ljajić odgovarajući na pitanja novinara nakon sednice beogradskog odbora te stranke.

On je, međutim, dodao da ne želi da prejudicira i da je teško dati bilo kakvu ocenu na osnovu novinskih članaka.

Prema njegovim rečima, to sve mora biti predmet detaljne istrage, a stvara se takva atmosfera, koja ne koristi niti vladi, niti društvu.

Ljajić je rekao da sve to treba da dobije tačan odgovor, a ne odgovor koji će se naći u medijima, odnosno u odgovajućim strukturama.

Takođe je dodao da bi u ponedeljak trebalo da se održi redovna sednica Vlade Srbije i da još nema tačan dnevni red, tako da ne može da prejudicira da li će to biti jedna od tema.

Ljajić je rekao da bi to verovatno pre trebalo da bude tema na redovnim kordinacijama predsednika vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: