Tunis: Vanredno stanje još 30 dana

Vlada Tunisa je za još jedan mesec produžila važenje vanrednog stanja pozivajući se na oružane sukobe sa militantnim grupama na granicama države.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

21:38

Default images

Jedan od navedenih razloga su i unutrašnji nemiri.

U Tunisu je situacija nestabilna još od januara 2011. godine kada je posle višedecenijske vladavine u narodnom ustanku zbačen predsednik Zin el Abidin Ben Ali. Tada je država i uvela vanredno stanje.

Do novog produženja dolazi neposredno nakon terorističkog napada na gasno postrojenje u susednom Alžiru, na samo nekoliko stotina kilometara od granice sa Tunisom.

U međuvremenu, u Tunisu je zapaljeno više od 40 grobnica svetaca koje konzervativni islamisti smatraju bogohulničkim. Smatra se da iza tih napada stoje ekstremisti.

Neposredno pre večerašnjeg saopštenja, vlasti Tunisa su javile da su pojačale obezbeđenje naftnih postrojenja na jugu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: