"Ako Šarić dođe u CG, biće uhapšen"

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović izjavio je danas da će odbegli narko-bos Darko Šarić biti uhapšen ukoliko se nađe na teritoriji te države.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

14:55

Default images

Komentarišući medijske navode da je hapšenje Šarića samo pitanje dogovora Srbije i Crne Gore, on je kazao da hapšenje odbeglog narko-bosa nije stvar bilo čijeg dogovora.

Ako Šarić bude u Crnoj Gori, svakako će biti uhapšen, ne zato što se zove Šarić i što je radio ono što mu se stavlja na teret, već zbog toga jer je na crvenoj poternici Interpola, rekao je Vuksanović novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu. On je ponovio da se Šarić, prema podacima crnogorske policije, ne krije u toj državi.

"A ukoliko eventualno bude, policija će biti kooperativna sa svim subjektima koji ga potražuju", naveo je Vuksanović.

Upitan da li crnogorska policija ima podatke u vezi s novim istragama o pranju novca Šarića, on je kazao da je taj predmet u nadležnosti Tužilaštva i da policija sa tim organom intenzivno sarađuje.

"Sve ono što se dostavi našim službama, to se procesuira i u zajedničkim timovima na regionalnom planu. Dalji detalji su predmet obrada i ne mogu biti javno iznošeni", rekao je Vuksanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Agencija za nacionalnu bezbednost u sredu su takođe negirali medijske navode da je Šarić na teritoriji te države.

Šarić, koji je rođen u Pljevljima, u bekstvu je od 2009. godine, a Srbija je raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog šverca droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: