"Priče o izborima preterane"

Ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je da su priče o prevremenim izborima preterane.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 31.01.2013.

23:48

Default images

Ona je izrazila nadu da će 2013. godina biti godina ekonomskog oporavka, a ne "paralisanja" države.

"Ne postoji racionalni razlog da se tokom ove godine održe vanredni parlamentarni izbori. Ali, ako prevlada iracionalno unutar vladajuće većine, pa neko proceni da je golub na grani lepši i šareniji nego ovo što smo do sada postigli, onda će izbora da bude", rekla je Kalanović u intervjuu za "Večernje novosti".

U tekstu naslovljenom sa "Izbori su kao golub na grani", ona je dodala da Vlada funkcioniše kao pravi tim i da je za šest meseci pokazala da može da se radi drugačije i odgovornije.

"Funkcionišemo kao pravi tim. Ako ćemo po narodnoj da 'krčag ide na vodu dok se ne razbije', čini mi se da će ova vlada još dosta vode da prenese, i to kvalitetne i zdrave vode", rekla je Kalanovićeva.

Na pitanje zašto se onda svaki dan podgreva priča o izborima i podsećanje da i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže da je bolje da se oni odmah raspišu nego da se produžava agonija, Kalanovićeva je rekla da Srbija nikako da se oslobodi paralelne stvarnosti.

"Ovde su ključne teme: koje diciplinske mere će da donese DS i da li će biti izbora. U realnosti, stvari se pomeraju nabolje u svim oblastima. To vide i građani kod kojih raste optimizam. Oni od nas očekuju odgovornost i ozbiljnost, a ne da neprekidno budemo u kampanji", istakla je ona.

"Priče o izborima su preterane, a delim Ljajićev stav da bi sa tim spekulacijama moralo da se prekine", dodala je Kalanovićeva.

Ona je, takođe, istakla da postoji jedinstven stav ministara i svih stranaka u Vladi da se borba protiv korupcije i kriminala završi do kraja, da u njoj nema zaštićenih i da iza bilo koga ne može da stoji kapital, partija ili neki autoritet koji bi mogao da ga zaštiti.

"Svi moramo da budemo u istom položaju kada je u pitanju poštovanje zakona, a institucije moraju da stoje iznad svih nas. Nikome se ne sme gledati kroz prste", rekla je Kalanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: