"Nadoknaditi ispitivanje ministara"

Poslanik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević protestovao predsedniku Skupštine zato što poslanici ovog četvrtka nisu postavljali pitanja predstavnicima Vlade.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2013.

18:47

Default images

Trnavčević je danas uputio protestno pismo predsedniku Skupštine Nebojši Stefanoviću, negodujući zbog toga što poslanici nisu imali priliku da postavljaju pitanja predstavnicima Vlade, kao što je to uobičajeno poslednjeg četvrtka u mesecu.

"Želim da ovaj poslednji četvrtak u januaru bude poslednji sa uskraćenom prilikom da mi, narodni poslanici, premijeru i članovima njegovog kabineta postavimo pitanja. Pitanja koja slušamo od građana, sa molbom - zahtevom da pitamo nadležne", piše u saopštenju Trnavčevića.

On je predsednika Skupštine pozvao da današnji, otkazani termin, nadoknadi u februaru i da, u dva termina, pruži priliku poslanicima da pitaju premijera i članove njegovog kabineta.

Trnavčević je podsetio da se ta tekovina parlamentarizma čuva i neguje u svim parlamentima Evrope i ne može da bude izložena proizvoljnosti, ćudima i bilo kojim drugim razlozima, osporena i opozvana.

On je istakao da je propitivanje Vlade veoma važno za poslanike, jer uobičajeni postupci i "kanali" ne donose rezultat zbog ponašanja osoblja u kabinetu premijera i ministara.

"Skupe i jalove službe za odnose sa javnošću, koje filtriraju sadržaj i temu razgovora s ministrom i premijerom, i ne cene vreme, pa se na odgovor čeka neodređeno dugo. Kat-kad - toliko dugo, da smo prinuđeni da dignemo ruke od pokušaja i čekamo ovu priliku u Skupštini koja, takođe, nije ustaljena i sigurna", naveo je Trnavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: