Pajević:Nemačka ne pogoduje širenju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za evrointegracije Milan Pajević izjavio da unutrašnja zbivanja u Nemačkoj ne pogoduju proširenju EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

18:19

Default images

"Naravno unutrašnja zbivanja u Nemačkoj ne idu nama u prilog, niti bilo kojim dešavanjima na planu proširenja. Međutim, sa druge strane, najvažnije je da se naše reforme, po oceni predstavnika iz Brisela izrečenih u poslednjih nekoliko dana, nastavljaju u dobrom pravcu", rekao je Pajević za Radio-televiziju Vojvodine.

On je istakao da je najvažnije da se do formalne odluke o dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU, Srbija ne gubi vreme, što i ne radi, a što pokazuju i poslednja tri-četiri "vrlo intenzivna" radna dana s predstavnicima Evropske komisije.

"Mi smo analizirali napredak na raznim frontovima koji je postignut u poslednjih nekoliko meseci i naročito smo analizirali ono što će se nastaviti u narednih nekoliko meseci. Pošto te stvari radimo zbog nas samih, jer da bismo modernizovali i reformisali ovo društvo, mnogo je manje važno kada će formalna odluka o datumu da dođe i kada će se Nemačka sa time saglasiti", naglasio je Pajević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: