GSA: Prijava protiv SNP "Naši"

Beograd -- Gej strejt alijansa (GSA) najavila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Srpskom narodnom pokretu (SNP) "Naši".

Izvor: Tanjug
Podeli

Ta organizacija je najavila da će u kasnijem sudskom postupku uz krivičnu prijavu podneti i tužbu za odštetni zahtev od milion dinara zbog neistina koje je o radu GSA iznela organizacija "Naši".

Iz GSA saopštavaju da su u okviru "huškačke" kampanje ultradesničarske organizacije "Naši" u poslednjih par meseci izrečene mnoge "bezočne laži" na račun GSA i njenog delovanja, čime je SNP "Naši" "svesno i na najgrublji način pokušao da obmane domaću i međunarodnu javnost".

"Nakon uvida u sve ono što je SNP 'Naši' preko brojnih saopštenja i izjava tvrdio za GSA i druge organizacije i medije koje se nalaze na tzv. crnom spisku, a što je objavljivano na njihovom sajtu i u medijima, Alijansa je, uz konsultacije sa svojim advokatskim timom, odlučila da podnese krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u SNP 'Naši' zbog lažnog prijavljivanja i drugih dela iz Krivičnog zakonika, čijim je izvršenjem Alijansi naneta ogromna šteta", piše u saopštenju GSA.

GSA navodi da je SNP "Naši" od 11. novembra 2012. godine sprovodio javnu kampanju protiv određenih organizacija, medija i pojedinaca tako što je najpre izradio i promovisao “crne spiskove” na kojima je popisan određen broj nevladinih organizacija, uglavnom onih koje se bave ljudskim pravima, među kojima je i GSA, kao i nekoliko različitih štampanih i elektronskih medija.

"SNP 'Naši' je, stvarajući atmosferu linča, kroz svoja saopštenja i izjave konstantno optuživao sve organizacije i medije sa 'crnog spiska' da deluju protiv Ustava i zakona države Srbije, da se zalažu za rasparčavanje teritorije Srbije tj. za nezavisnost Kosova, da se bave organizovanim kriminalom, da su strane agenture finansirane iz američkih fondova koje se bave špijunažom i zastupaju proameričke interese...", navela je GSA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu