Sprečen pokušaj napada na manastir

U Đakovici održan protest zbog uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu. Deo demonstranata krenuo ka manastiru, ali su ih u toj nameri spečile jake snage KPS-a.

Izvor: Beta

Nedelja, 20.01.2013.

23:15

Default images

Jedan deo demonstranata krenuo je tokom protesta prema manastiru Uspenje presvete Bogorodice, koji je spaljen 17. marta 2004. godine, a kasnije obnovljen.

Jake snage kosovske policije obezbeđuju manastir u kojem se nalaze četiri monahinje. Demonstranti su se posle protesta udaljili.

Predsednik opštine Đakovica Đokica Stanojević rekao je da su se Albanci okupili oko 20 sati, kao i da je napad na manastor sprečila policija i međunarodne snage bezbednosti.

Stanijević je kazao da je deo okupljenih Albanaca krenuo ka manastiru u kome se nalaze četiri monahinje, ali da su ih u pokušaju napada sprečile jake snage kosovske policije i pripadnici Kfora.

"Manastir sada obezbeđuju jake snage bezbednosti kosovske policije i Kfora i spolja i unutra", rekao je Stanojević.

On je istakao da je situacija posle 22 sata počela da se smiruje i da je oko manastira sada mirno, ali da demonstracije u gradu još traju.

Podsetimo, Albanci sa juga Srbije najavili su za sutra u podne protest u Preševu, jer su pripadnici Žandarmerije uklonili spomenik pripadnicima OVPBM u centru Preševa.

Takođe, večeras su nepoznate osobe bacile "molotovljeve koktele" na zgradu opštine Kosovska Mitrovica. Smeše se nisu zapalile, tako da u napadu nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: