Uskoro razrešenje Nate Mesarović

Beograd -- VSS će zakazati za dan-dva sednicu o postupanju po odluci Ustavnog suda o neustavnosti izbora Nate Mesarović za predsednika Vrhovnog kasacionog suda.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Podeli

To je za današnje Novosti potvrdio član Visokog saveta sudstva (VSS) i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe Petar Petrović. Predlog VSS zatim ide u Skupštinu Srbije, koja će i konačno okončati ceo proces.

Prema rečima predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana, odluka Ustavnog suda je "konačna, izvršna i opšteobavezujuća".

U odluci Ustavnog suda, objavljenoj u "Službenom glasniku" uoči Nove godine, navodi se da predsednik VKS nije mogao da se izabere pre nego što su izabrane sudije tog suda. Samim tim, neustavnim je proglašen Član 102. stav 5 Zakona o sudijama, prema kome je izabrana i Nata Mesarović, navode "Novosti".

"Novosti "pišu i da će istog dana kada u parlamentu bude rasprava o Nati Mesarović, VSS postaviti i nove vršioce funkcija predsednika svih sudova u Srbiji i da bi ceo posao trebalo da bude završen do kraja meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu