EU nije "sredila" posetu Milanovića

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio da EU nije imala presudnu ulogu u susretu Milanovića i Dačića, već da su Beograd i Zagreb to hteli.

Izvor: Politika

Sreda, 16.01.2013.

07:18

Default images

Mrkić je, uoči posete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu, rekao za Politiku da je Brisel uvek za razvijanje saradnje u regionu, ali nam ne "kroji redosled poteza" i apsolutno je nemoguće da "određuje naše susedsko ponašanje".

Komentarišući to što će se Milanović u Beogradu sresti samo s premijerom Ivicom Dačićem, a ne i s predsednikom Tomislavom Nikolićem, Mrkić je naveo da nije istina da Nikolić nije hteo da primi Milanovića, niti je Milanović rekao da neće kod Nikolića.

On je objasnio da je susret premijera Srbije i Hrvatske pripremao sa hrvatskom ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić i da je dogovoreno da se sve stvari odsad rade sa rezonom, a ne da nam je "parada bitnija od rada".

"Ako premijeri naprave novi korak unapred, onda idemo na najviši nivo", istakao je Mrkić.

Mrkić je dodao da uopšte nije bilo teško organizovati susret dvojice premijera i da nije bilo nikakvih teških "političkih" dogovaranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: