EU nije "sredila" posetu Milanovića

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio da EU nije imala presudnu ulogu u susretu Milanovića i Dačića, već da su Beograd i Zagreb to hteli.

Izvor: Politika, Tanjug
Podeli

Mrkić je, uoči posete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu, rekao za Politiku da je Brisel uvek za razvijanje saradnje u regionu, ali nam ne "kroji redosled poteza" i apsolutno je nemoguće da "određuje naše susedsko ponašanje".

Komentarišući to što će se Milanović u Beogradu sresti samo s premijerom Ivicom Dačićem, a ne i s predsednikom Tomislavom Nikolićem, Mrkić je naveo da nije istina da Nikolić nije hteo da primi Milanovića, niti je Milanović rekao da neće kod Nikolića.

On je objasnio da je susret premijera Srbije i Hrvatske pripremao sa hrvatskom ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić i da je dogovoreno da se sve stvari odsad rade sa rezonom, a ne da nam je "parada bitnija od rada".

"Ako premijeri naprave novi korak unapred, onda idemo na najviši nivo", istakao je Mrkić.

Mrkić je dodao da uopšte nije bilo teško organizovati susret dvojice premijera i da nije bilo nikakvih teških "političkih" dogovaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu