Kako Rusi vide Evropu 2035.

Albanija će se ujediniti s Kosovom i delom Makedonije, BiH će podeliti Srbija i Hrvatska - tako će izgledati Evropa 2035, prema predviđanjima ruskih eksperata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2013.

11:34

Default images

Naime, ruski eksperti napravili su kartu Evrope 2035. na osnovu dokumenata CIA, ruske službe GRU i još nekoliko izvora. Osim izmena na granicama Albanije, Srbije, Hrvatske, BiH i Makedinije, ozbiljne promene pretrpeće i Španija, Francuska i Velika Britanija, prenosi RTS.

Albanija će se ujediniti sa Kosovom i Evropu u narednih dvadesetak godina čekaju ogromne promene, smatraju ruski stručnjaci, koji su na osnovu analiza dokumenata američke CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa na čijem se čelu nalaze Zbignjev Bžežinski i Samjuel Hantigton načinili mapu "Nove Evrope".

Serija velikih teritorijalnih promena počeće u Britaniji, gde će Škotska ubrzo nakon referenduma proglasiti nezavinost, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske, piše ruski Ekspres.

Značajne promene će se desiti na Pirinesjkom poluostrvu koje je već sada duboko uzdrmano ekonomskom krizom s obzirom na to da Španija ima najveću stopu nezaposlentosti od svih zemalja EU.
Zato će kako predviđaju ruski naučnici, Katalonci i Baski proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posledice i u susednoj Francuskoj, gde će, kako navode ruski eksperti i početi "raspad multikulturalizma".

Na jugu Francuske oko Marelja će nastati islamska država, a oblast Loren sa centrom u Strazburu će se priključiti Nemačkoj. Dodaju da će u ovakvoj situaciji nezavisnost proglasiti i Korzika.

Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.

Značajne promene granica opet će pretrpeti Balkan gde će teritoriju Bosne i Hercegovine podeliti Srbija i Hrvatska, dok će da bi se umirila Turska nastati Velika Albanija, koju će činiti Albanija, Kosovo i deo zapadne Makedonije.

Očekuju i da će veći deo svojih granica proširiti Mađarska koja će kako navode povratiti deo svoje nekadašnje teritorije koja sada pripada Rumuniji kao i severni Banat.
Tužna sudbina, smatraju ruski analitičari, očekuje i Poljsku, koja će morati da se odrekne delova teritorije posle serije novih sporazuma između Rusije i Nemačke.

Belorusija će nestati i postaće deo Rusije, kao i delovi baltičkih država i Ukrajine. Velike promene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

Ruski naučnici navode da su naizgled neprikosnovene granice evropskih zemalja manje stabiline nego što to sada izgleda jer sve naznake pokazuju da mapa evrope mora da pretrpi promene.

Ističu da obim promena zavisi od mnogo faktora, a pre svega zbog socijalne i političke nestabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: