"KiM ne smem da izgubim, nije moje"

Neki ljudi za osam godina nisu smeli da rešavaju pitanje KiM. U životu sam izgubio mnogo, ali ne smem i Kosovo, jer nije moje, rekao je Tomislav Nikolić.

Izvor: Beta

Subota, 12.01.2013.

20:35

Default images

"Da li sam srećan što ćete da usvojite ovakvu rezoluciju? Nisam. Ja sam u životu izgubio mnogo, a Kosovo ne smem jer nije moje. Ja nosim svoj krst, ponesite gospodo posalnici makar krstić. Pokažite snagu parlamenta kada se rešava pitanje Kosova. Ako vam je tažak čak i krstić - glasajte protiv”, poručio je Nikolić poslanicima.

"Deca će vas pitati zašto niste pomagali kada je bilo teško, zašto su srpska kola krenula nizbrdo. Nesanica će biti najmanji problem koji će savest da vam napravi, bar onima koji je imaju”, poručio je predsednik.

On je takođe dodao da je sa sinovima ratovao za Srbiju, ali da se nada da njegovi i unici posalnika to neće morati.

Nikolić je naglasio da se u skupštini kao poslanik tukao, da je psovao, da su ga tukli i da su ga iznosili, ali nikada kada se govorilo o Kosovu i Metohiji i kada su drugi iznosili platforme.

On je naglasio da je zahvalan što neki od poslanika nisu odlučivali o Srbiji od 1389. godine do danas.

“Dođe mi da se smejem i plačem zbog kritika na prvu platformu”, rekao je Nikolić i objsnio da je pristao da se taj tekst izmeni zbog želje da se postigne jedisntvo, a da je poslanici sada “napadaju i traže da se prva vrati".

"Kod ovakvog stava u Beogradu, nama Priština nije ni potrebna", rekao je Nikolić u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije tokom rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu.

Predsednik države je područio da je “čini se, u Srbiji lakše biti protiv nego za Srbiju”.

On je dodao da mu lično ne treba politička podrška, jer on nije političar već , kako je naglasio, samo predsednik Srbije.

Nikolić je naveo da neki poslanici predlažu da Srbija napusti evropski put, i upitao da li su oni, dok su bili na vlasti otvorili nove puteve.

Prema njegovim rečima, Srbija ne treba da naljuti EU, a mora da stvara i nova savezništva.

Nikolić je odbacio optužbe da se zarad nastavka evropskih integracija napušta Kosovo i Srbi na Kosovu.

"Zašto da brišemo stavove vezane za EU, kada smo se obavezali da nikada ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije. Ako to bude suprostavljeno, odustaćemo od EU", rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao i da se ne stidi kompromisa koji je postigao sa Vladom Srbije i poručio poslanicima da im čiste savesti predaje njegovu ostvarivu ideju na glasanje.

Govor Nikolića propraćen je aplauzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: