RRA istražuje TV Ultra zbog uvreda

Beograd -- Budalo, kretenu, idiote- reči su koje izgovara jedan od junaka crtanog filma Naruto, koji se emituje na TV Ultra pre 22 časa, piše Blic.

Izvor: Blic
Podeli

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da će pregledati snimak i da će, ako utvrde da je prekršen zakon, postupiti u skladu sa zakonom.

"Kada budemo pregledali snimak ovog crtanog filma, utvrdićemo da li je emiter prekršio neko od pravila regulisano našim uputstvima i reagovati u skladu s tim", kažu za Blic u RRA i dodaju da će TV Ultra, na kojoj se emituje pomenuti crtani, snositi posledice ukoliko uvrede nisu izvučene van konteksta.

Iz TV Ultra taj list nije uspeo da dobije komentar, jer im se niko nije javljao na telefon koji stoji na zvaničnom sajtu televizije.

RRA je inače regulisala prava i obavezujuća uputstva emitera kada su deca u pitanju, a po kojima sadržaj koji može da naškodi fizičkom, mentalnom ili morlanom razvoju deteta mora da nosi oznaku "18" i mora da se emituje od ponoći do 6 sati ujutro. Pravila RRA takođe zabranjuju emitovanje sadržaja za decu koji sadrži psovke, pogrdne izraze i druge vrste vulgarnosti, ali i žargonski govor.

Inače, japanski crtać Naruto govori o nindža tinejdžeru koji traga za ostvarenjem svojih snova da postane Hokage- nindža koji je poznat. Međutim, nedavna istraživanja su pokazala da japanski manga crtaći, u koje Naruto spada, mogu negativno da utiču na decu koja potiču iz drugih kultura , za razliku od ece u japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 24 idi na stranu