Ukinuta presuda advokatu Kenjiću

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je advokat Branislav Kenjić (50) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva supruge.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.01.2013.

16:35

Default images

Kenjić je u Višem sudu oglašen krivim zbog izvšenog krivičnog dela, teškog ubistva, počinjenog u februaru 2011. godine, u porodičnoj kući u Zrenjaninu. Kenjić je suprugu ubo nožem 36 puta.

Apelacioni sud je uvažio žalbu optuženog Kenjića "zbog bitne povrede odredaba postupka“ i vratio na ponovno suđenje presudu izrečenu 5. aprila 2011. godine u zrenjaninskom sudu.

"Presuda ne sadrži potreban opis radnje izvršenja krivičnog dela, pa nije moguće, za sada, utvrditi da li se u radnjama optuženog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret", stoji u obrazoženju rešenja Apelacionog suda.

Apelacioni sud je naveo i da prvostepeni sud nije utvrdio činjenice vezane za način izvršenja krivičnog dela i trajanje napada i odredo koje dokaze još treba da izvede.

Suđenje u Zrenjaninu nije bilo javno, zbog interesa i zaštite maloletne dece supružnika koji su se upoznali i ranije zajedno radili u zrenjaninskom sudu.

Porodica ubijene Jasmine s ogorčenjem je primila vest o ukidanju presude i ponovnom suđenju njihovom bivšem zetu, advokatu Kenjiću. Otac ubijene Jasmine, Mirko Ćorovic iz Ečke, navodi da je Kenjić izvršio ubistvo na svirep način, tako što je žrtvi zadao 36 uboda nožem, naneo joj 13 posekotina po licu, vratu i grudima, plomio joj lobanju i da je posle ubistva pobegao automobilom u Sarajevo, što je sve zapisano i u optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: